Föreställningen

FÖrEStällninGEN 2024

Spänning och glädje, fasa och fest lockar när hela Sveriges Cirkus Brazil Jack, med buller och bång, dukar fram en enastående föreställning av klassiska cirkusdiscipliner på högsta ekvilibristiska nivå till jubileumsprogrammet 2024.

Att vara världens äldsta ännu turnerande cirkus förpliktigar. Därför har vi bjudit tillbaka några av senare års storfavoriter. Tillika ett utbud av nya internationella artister som alla verkar på cirkuskonstens elitnivå. Kära, trogna publik. Hjärtligt välkomna till jubileumsprogrammet 2024.


"Snyggt, modernt och nytänkande med fantastiska artister"

"Genomgående högsta klass"

"Genomproffsigt och storslaget underhållande"


Föreställningen är ca 1 timme och 45 minuter lång inkl 20 minuters paus.
Barn under 2 år behöver ingen egen biljett utan sitter i vuxens knä.
Alla Sittplatser består av individuella sittplatser med ryggstöd. Premium kategorin är de bästa platserna och är numrerade, fodrade mjuka bekväma stolar med bäst sikt. Gradängen är de övriga platserna på läktaren som består av individuella bekväma stolar med ryggstöd.

Tältet har kylsystem


Rullstolsplats och ledsagare bokas direkt hos Ticketmaster 0776-70 77 77.

Barnvagnar måste av säkerhetsskäl ställas utanför tältet.Trolle Rhodin
Trolle Rhodin

Vår eminenta cirkusdirektör!

Anna Demeter
Anna Demeter
Anna Demeter

Högt under cirkuskupolen utför Anna, likt en liten luftsylfid, sin dans bland molnen. Hennes konst består, liksom ballerinans, i att skapa illusionen att det hon gör är lekande lätt trots att det i realiteten kräver många års träning samt omänsklig styrka och kroppskontroll. Just denna disciplin kallar vi ”cloudswing”.

Skating Jasters
Skating Jasters
Skating Jasters

Susan och Jimmy trotsar själva centrifugalkraften då de på ett litet podium, iförda rullskridskor, virvlar runt, runt, runt i ett ursinnigt tempo utan att ens för en mikrosekund förlora orienteringen eller fotfästet. Här går det undan som den värsta virvelvinden och mitt i allt detta ska de utföra avancerad akrobatik också.

Wolf Brothers
Wolf Brothers
Wolf Brothers

Ingen komikerkonstellation som vi känner till är så absolut i fas med cirkus Brazil Jacks speciella atmosfär som Wolf brothers. Deras lättsamma kleinkunst och excentriska lustifikationer briserar här och där genom föreställningen som små absurda skrattbomber, kommenterande och parodierande det pågående flödet. Roligt, svårt, lite farligt och alltid med glimten i ögat.

Warren Niemen
Warren Niemen
Warren Niemen
Warren Niemen

Hur mycket träning, styrka och tålamod ligger bakom ett jonglörnummer? Sex bollar, nio käglor, tolv ringar? Var ska man dra gränsen? Svaret är att det finns inga gränser. Jonglörer är ett släkte för sig. De ger sig aldrig. De ska alltid vara värst. Se bara vad Warren kan åstadkomma med sina studsande projektiler. 

Brazil Jack hade många strängar på sin lyra. Han trollade, musicerade, skapade skuggbilder, kastade kniv och gjorde lassokonster. Som en hommage till honom, vår anfader, har vi välkomnat lassovirtuosen Warren Niemen till att ge en demonstration av sina enastående färdigheter. 

The Jasters
The Jasters
The Jasters

Wilhelm Tell är känd över hela världen. Mannen som var så skicklig i att hantera ett armborst att han sköt ett äpple, placerat på sonens huvud. I Giacomo Jasters möter vi Tells överman. Pilar och skarpslipade knivar driver han, med full kraft, djupt in i brädan bara millimeter från Elenas bräckliga kropp och huvud men hon har ingenting att oroa sig för. Han är skickligast i världen. Skickligare än Wilhelm Tell.

Diorios
Diorios
Diorios

Hazardspel med livet som insats när våra våghalsar på motorcyklar, en efter en ansluter sig till trafikkaoset i dödsgloben. Här inne finns inte utrymme för misstag eller ett ögonblicks tvekan. En enda felbedömning och allt tar en ände i förskräckelse.

Michael Zorzan
Michael Zorzan
Michael Zorzan

Vissa nummer utnyttjar mer än andra själva cirkusrummets form såväl på bredden som på höjden. Michael Zorzans specialområde är diabolos som han skickar iväg i stora bågar ända upp i tälttaket och fångar upp med grace och elegans. Ekvilibristiskt och svårt men oändligt underhållande.


Det här tycker publiken om föreställningen!